Hoevelaken, 09 november 2018

Deze zeven dingen moet je weten over chocola

Hoog tijd voor een lesje chocolade, want bijna iedereen lust wel een heerlijk stukje pure, melk of witte chocolade. Maar wat weet je eigenlijk van chocolade? Hierbij een aantal bijzondere chocoladeweetjes op een rij!

Deze zeven dingen moet je weten over chocola
  1. Chocolade wordt gemaakt van een vrucht. Ja, echt waar, als je chocolade eet, dan eet je eigenlijk een deel van een vrucht! Chocolade bestaat onder andere uit cacao, dat wordt gewonnen uit cacaobonen, die weer de pit van de vrucht van een cacaoboom zijn!

  2. Witte chocolade is eigenlijk geen chocolade. Pure chocolade wordt onder andere gemaakt van cacaopoeder en cacaoboter. Bij melk chocolade wordt daar nog melk aan toegevoegd, maar bij witte chocolade wordt het cacaopoeder vervangen door extra cacaoboter en melkpoeder en kan je dus eigenlijk niet echt van chocolade spreken!

  3. De favoriete chocolade van Nederlanders is melk met nootjes. merci wordt al ruim 53 jaar verkocht in Nederland en al jarenlang is het reepje met de groene wikkel, melk-amandel-hazelnoot, de merci smaak die als eerste op is!

  4. Nederlanders eten 124 miljoen reepjes merci per jaar. Het is natuurlijk een leuk cadeautje om te geven, maar het krijgen van een doosje merci vinden we ook leuk. We eten namelijk maar liefst 124 miljoen reepjes merci chocolade per jaar, dat komt neer op meer dan 1.500 ton chocolade!

  5. Ken je deze handige tip al? De verpakking met de goudkleurige wikkel en het plastic folie bestaat al sinds het begin van merci (1965).  Waarschijnlijk trek je de verpakking in een keer van het reepje merci, maar de gouden wikkel zit er niet voor niets! Door eerst de plastic folie eraf te trekken hou je de papieren wikkel over waarmee je het reepje kunt vasthouden zodat het niet smelt in je hand.

  6. Chocolade is een heel populair bedankcadeau. Uit onderzoek* blijkt dat maar liefst 82% van de Nederlanders wel eens chocolade geeft om iemand te bedanken. Vrouwen doen dit veel vaker dan mannen (86% vs. 77%).

* Onderzoek naar het bedankgedrag van volwassen Nederlanders (n = 1035, CBS representatief op de variabelen leeftijd en sekse) in opdracht van merci.